Fotograafid, kes mind inspireerivad

Kord küsisin, et mis teemad teile siin fotoblogis veel huvi võiksid pakkuda ja välja pakuti, et kirjutaksin fotograafidest, kelle töid kõige meelsamini jälgin (kes inspireerivad). Ma ei ole kunagi tahtnud, et see fotoBLOGI oleks ainult minu tehtud tööde näitamiseks, vaid et saaksin siin rääkida kõigest, mis minu jaoks fotomaailmas põnev tundub või arutlema paneb.

Kusjuures nali naljaks, aga tol hetkel kui see välja pakuti, ütlesin veel sõbrannale ka, et ma ei jälgi ju väga ühtegi teist fotograafi. Kaksikfotot, Anete Tomingat, Martin Dremljugat Eesti omadest ning Jessica Kobeissit ja Jared Polinit välismaalt. Kõik. Polnud nagu suurem asi, millest kirjutada, sest ma vähemalt ise kujutan ette, et Eesti omadest olete te ise ka teadlikud ning Jessicast ja Jaredist olen enda tavablogis varemgi kirjutanud.

Miks ma kedagi ei jälginud? Ega ma pime polnud, mingid Instalehed kus on koos paljude erinevate fotograafide tööd, olid ikka mu Insta feedis. Ja ainus, mida need mulle meenutasid? Kõike, mida ma teha ei suuda 😀 Jep, sellepärast ma ei tahtnud kedagi ka jälgida, sest ma teadsin, et ei ole võimeline saavutama, seda mida nemad. JA MA ISEGI EI ÜRITANUDKI! Asi ei olnud selles, et ma poleks suutnud, ma lihtsalt otsustasin, et ei suuda ja kõik.

Ja ma ei teagi millal see muutus, et ma siis ikkagi hakkasin rohkem fotograafe jälgima ja umbes 1/4, keda nüüd Instas jälgin ongi fotograafid. Ilmselt võtsin end kätte ja hakkasin ikkagi proovima ja pean tunnistama, et see tõesti ka aitas. Aitas kaasa nii minu enesekindlusele fotograafina kui ka minu tööde arengule, sest just nimelt saades inspiratsiooni teiste töödest, proovid selliseid võtteid, mille peale tavapäeval üldse ei tulekski.

Jessica Kobeissi

https://www.instagram.com/jessicakobeissi/

Noh, pole ju mõtet kellegi teisega alustada. Jessica jäi mulle kõige esimesena silma hoopis Youtube’s (link) kus ta teeb nii fotosessioonidest kui ka fototöötlustest videosid. Ilmselt tänu viimastele ma teda jälgima hakkasingi ja jälgima jäin, sest just nimelt fototöötlus paelus mind alguses kõige rohkem. Juba persoonina meeldib ta mulle väga ja aaaah kui ta alustas nende “mitu fotograafi pildistab ühte modelli” – I was sold! Täiesti minu lemmikasi maailmas!

Tohutult tahaks ka Eestis sellist asja teha teiste fotograafidega, sest minu arust on nii lahe näha kuidas teised fotograafid oma tööd teevad. Aga nagu ma olen aru saanud, siis ei ole minust väga mingit ürituste orgunnijat ja inimesed, kellega tahaks seda kohe teha EI ELA EESTIS!

Jared Polin

https://www.instagram.com/jaredpolin/

Räägime siis kohe tuttavatest nimedest, enne kui “uusi” tutvustan. Ehket Jared Polinist ei saaks ma üle ega ümber, sest ta oli tõesti esimene, keda jälgima hakkasin. Teda soovitan jälgima hakata ennekõike nendel, keda huvitabki fototehnika pidev areng, sest ta teeb palju arvustusi. Samuti testib tehnikat reaalse sessiooni ajal. Ühesõnaga palju infot, arvamust, arvustust ja teadmisi!

Jessica Whitaker

https://www.instagram.com/jessicawhitaker/

Mulle väga-väga meeldib see videoformaat, et fotograaf võitab sind endaga sessioonile kaasa. Nagu eelpool mainisin, siis mulle meeldib vaadata kuidas teised fotograafid enda tööd teevad. Kui üldse miski saab inspireerivam olla, siis that is it! Eriti hea on see alustavale fotograafile, nägemaks mis moodi klientidega suhelda, kuidas juhendada ja sellest kõigest inspiratsiooni ammutada enda sessioonide jaoks. Eriti meeldivad mulle videod, kus pildistatakse modelle või moodi üldiselt, sest see on kaugel maailmast, kus ma elan. Puhas uudishimu.

Pean lihtsalt ära mainima, et Jessica Whitakeri Insta kontot hakkasin alles täna hommikul jälgima, sest täpselt Insta kontode alusel ma seda postitust koostama hakkasin. Teda ma siin aga ei jälginud veel ja nüüd hakkasin… aga nüüd vaatan, et seal on vähe pistmist tema tehtud tööde näitamisega ja pigem tundub olevat tema isiklik konto (nagu mul on @eluelvas). Reaalselt jälgisin teda siiani ainult Youtubes (link) ja Instas ka lõpetan, sest fotograafide enda selfid mind ei paelu väga.

Küll aga soovitan tema loodud Insta kontot Build and Bloom, kus on koos paljude erinevate fotograafide tööd (nagu Eestis helk.ee konto).

https://www.instagram.com/buildandbloom/

Dani Diamond

https://www.instagram.com/danidiamondphotography/

Dani leidsin viis päeva tagasi kui Jessica Kobeissi laadis enda kanalile üles eelpool lingitud video, kuidas 4 fotograafi pildistasid ühte modelli. JA SEE TEISE REA VASAKULT ESIMENE PILT MUUTIS MU MAAILMA! Ausalt, see on üks viimase aja imelisemaid fotosid, mida näinud olen. Ei liialda ka mitte. Ja kuna ma ei ole tema töödega veel nii kursis kui tahaksin, siis räägin vaid emotsiooni ajel ja jagan lihtsalt soovitust ilusate portreefotode tegijast. Selle lühikese ajaga on ta minu jaoks saanud ülimaks inspiratsiooniks.

Brandond Woelfel

https://www.instagram.com/brandonwoelfel/

Brandoni avastasin nagu Dani – Jessica Kobeissi videost 5 päeva tagasi. Taaskord ilmselgelt kindla käekirjaga fotograaf, kelle tööd on minu arust nii julged ja nii erinevad sellistest, mida olen harjunud jälgima. Tekitab tahtmise ka ise linnatulede keskel pildistama minna, mängida rohkem valguse ja varjude ning erinevate tuledega.

Love+Water Photography

https://www.instagram.com/loveandwater/

Süda jääb kergelt seisma kui neid fotosid vaatan. Tegemist on abikaasadest tiimiga, kelle fotod on täiesti maagilised! Ja tekitavad täpselt sellise tunde, et ma ei suudaks eales nii kauneid pilte teha. Lohutan end, et ega Hawaii taust aita ka muidugi kaasa ja Eesti ilmastikuoludes väga sellist asja ei saavutagi. Kindlasti midagi, mille poole püüelda. Mitte, et ma siin ütlen, et tahaks midagi sellist ka enda fotodega saavutada, aga võttes selle enda lemmikuks, ei suuda ma edaspidi millegi vähemaga ka rahulduda.

Ehket nagu ma ikka korrutan, siis fotograafias sa peadki olema pidevas arengus kuniks oled leidnud endale mingi kindla punkti, et vot seda ma edaspidi teengi. Ja isegi siis ei peaks jalgu seinale viskama ja tsillima. Arenema peaks pidevalt ning vähemaga ei tohiks kunagi leppida.

Nicholas Gore

https://www.instagram.com/nicholasgoreweddings/

Alustasin postitust nii, et panin kirja esimesed nimed kes peast meenuvad ja täpselt Nicholasega see nimekiri lõpeski. Tema on täpselt üks nendest fotograafidest, keda ma tahaks töötamas näha (stalkisin isegi Youtube’s, aga asjatult). Kõik on nii täpselt paigas, selge, särav, romantiline.

Näiteks meeldivad mulle nii Nicholase kui ka Jessica Kobeissi pulmafotod, aga stiililt on need kaks täiesti erinevat asja. Kui ma aga peaksin valima, kummas suunas enda fotodega minna, siis valiksin pigem Nicholase tööd, sest mind just nimelt huvitabki see, et kuidas ta täpselt kõike seda saavutab. Jessica pildistamisstiiliga olen ma ju tänu tema YT videotele tuttav… samas ka ilma videoteta ei oleks see nii suur matemaatika. Ja nüüd ma võiks rääkida, et ma tegelikult eeldan ka kuidas Nicholas pildistab… aga tahaks ju näha!

Ja sellel noodil ma ka nüüd postituse lõpetan. Tundub, et siia sai paras segu väga erinevate stiilidega fotograafidest, kellel kõigil omad suunad. Ja loodetavasti leidis keegi teist ka siit nimekirjast kellegi uue ja põneva jälgimiseks.

Kes on teie lemmikud fotograafid?

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Ma sattusin Jessica Kobessi peale täna juhuslikult Youtube’s. Vaatasin tema golden hour pildistamise videoid ning jäin lõpuks neid mitme fotograafiga pildistamisi vaatama. Väga äge idee!

    • Fotail

      Jaa, minu meelest ka nii lahe ja päris mitmed teised fotograafid on ka neid hakanud tegema.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Close